Založ si blog

Odkaz víťazstva

Dnes si pripomíname dôležitý deň pre Európu. Deň, kedy bol Tretia ríša bezpodmienečne kapitulovala a tým sa odovzdala do rúk spojencov a Sovietskeho zväzu. Toto víťazstvo nebolo zadarmo. Vyžiadalo si krutú daň, ktorá nám odhalila skutočný charakter ľudí v modernej histórii.

Tým asi najzvrátenejším činom, aký kedy ľudská myseľ stvorila, bolo masové vyvražďovanie Židov, dnes známe ako holokaust, ktoré prebiehalo s precíznosťou chirurga a systematickosťou priemyselníka.

O to smutnejšie v dnešných časoch je, že mnohí ľudia dnes popierajú holokaust. Niektorí dokonca pod záštitou humanizmu požadujú genocídu Židovského národa. Heslami Od rieky k moru a s palestínskymi vlajočkami. Ako keby sme sa nevedeli poučiť z minulosti.

Odkazom víťazstva by však nemal byť vzostup antisemitizmu, radikalizmu, radikálne ľavicového progresivizmu a neonacizmu. Odkazom by nemalo byť vulgárne až násilné presadzovanie vlastných ideí a názorov. Vlastných postojov a hodnôt.

Odkazom víťazstva nad nacizmom by v prvom rade mala byť vzájomná úcta a rešpekt. Fakt, že aj keď nemáme rovnaké hodnoty a názory na témy ako potraty, registrované partnerstvá či eutanáziu v modernom zmysle (slobodné ukončenie vlastného života ťažko chorých ľudí), mali by sme k sebe prechovávať úctu a rešpekt, ktoré si zaslúžime.

Predsa len nacizmus vedený Adolfom Hitlerom mal jednoduchú premisu – vyhladenie menejcenných rás a získanie životného priestoru pre árijskú rasu. Pre Hitlera, ktorý svoje idey spísal v knihe Mein Kampf, bola prioritou likvidácia komunistov, Židov, Rómov, cirkví a všetkých ostatných nepriateľov ríše. Až neskôr mali byť hromadne likvidovaní Slovania, Maďari, Černoši a ďalšie skupiny ľudí.

Druhá svetová vojna nám ukázala ešte jednu zvrátenú myšlienku. Predstavu, že existujú ľudia, ktorých jediným cieľom je sa vyvýšiť nad úroveň samotného B_ha (v tomto smere vynikal Jozef Tiso, ktorý sa pasoval do role mesiáša a ochrancu národa Slovenského, čomu veril i po vojne), ktorého jediným poslaním je vyslobodiť svoj národ spod područia zlého Žida (Hitler sa považoval za mesiáša, ale keď videl svoju porážku pred bránami domu, zastrelil sa).

Odsúdenie atentátu na premiéra

16.05.2024

V osobnom živote patrím ku konzervatívne-pravicovému politickému spektru s jasným hodnotovým a morálnym nastavením. Z toho titulu je pre mňa Róbert Fico a jeho strana politickou stranou, ktorej by som svoj hlas neodovzdal. Predsa len SMER-SSD patrí k ľavicovému politickému spektru a predstavujú hodnoty, záujmy a smerovanie, ktoré nepovažujem za prijateľné. Nič z toho, čo ma [...]

Odkaz zle informovanému blogerovi

14.05.2024

Tak, ako každý deň na obed, i dnes som čítal rôzne články a komentáre. Zaujal ma však jeden konkrétny. Názor antisemitu Michala Liptáka, ktorý obviňuje Izrael z genocídy a apartheidu v Gaze. Z toho titulu ho verejne žiadam, aby sa ospravedlnil za svoje výroky a stiahol svoj komentár z blogu. Ako prvé by som rád uviedol svoje dôvody. Slobodu slova považujem za základné [...]

Ako Amnesty International podporuje extrémistov z Hamasu

20.03.2024

Vojna na Blízkom východe zdvihla vlnu antisemitizmu, ktorá sa skrýva za údajnou kritikou štátu Izrael. Tá je postavená na premise, že Palestína, čiže územie Gazy a Zajordánska, trpí pod útlakom Izraelských ozbrojených zložiek, násilnom vysťahovaní Palestínčanov a sústavnom vyhladzovaní palestínskeho obyvateľstva. Dosť často sa v argumentoch objavujú pojmy ako [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:40

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

V Iráne zrejme havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom už hodiny

19.05.2024 16:04, aktualizované: 20:40

Spolu s prezidentom Raísím cestoval vo formácii troch vrtuľníkov aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

Filip Tadeáš Holzer

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 23241x
Priemerná čítanosť článkov: 1453x

Autor blogu

Kategórie