Založ si blog

Odkaz zle informovanému blogerovi

Tak, ako každý deň na obed, i dnes som čítal rôzne články a komentáre. Zaujal ma však jeden konkrétny. Názor antisemitu Michala Liptáka, ktorý obviňuje Izrael z genocídy a apartheidu v Gaze. Z toho titulu ho verejne žiadam, aby sa ospravedlnil za svoje výroky a stiahol svoj komentár z blogu.

Ako prvé by som rád uviedol svoje dôvody. Slobodu slova považujem za základné ľudské právo. Toto právo, tak ako všetky ostatné, musia byť uplatňované s určitou mierou zodpovednosti a korektnosti a s prihliadnutím na všetky v daný moment známe skutočnosti. Pokiaľ sa tak nerobí, ide o nanajvýš nevhodné chovanie s cieľom poškodiť iného a to osobne považujem za trestuhodné chovanie.

Preto aj zastávam názor, že v ruku v ruke so slobodou slova prichádza i povinnosť overovať si fakty a zastávať názory, ktorými sa neškodí iným ľudom. Tomu druhému sa nedá vždy zabrániť, pretože môžeme zastávať názory a hodnoty, ktoré vychádzajú z nášho náboženského a politického presvedčenia a nemusia každému lichotiť. Dokonca emocionálne nastaveným jedincom ublížiť, pretože niektorým z nás pravda nevyhovuje a tak radšej veríme mylnej predstave o zlom Židovi a nevinnom Palestínčanovi, čo je prípad pána Liptáka.

Faktom, keď sa bavíme o Izraeli a jeho vojne s Hamasom, je, že tu ide o dve rozdielne skupiny. Izrael ako technologická veľmoc s demokraciou na Blízkom východe a Palestínu ako arabský kalifát so silne autokratickou vládou, ktorej jediným cieľom je totálne vyhľadenie Židov, kresťanov, LGBTI+ ľudí a ďalších skupín, ktoré žijú na území Izraela.

Pán Lipták, aspoň ja mám taký pocit, opomína skutočnosť, že nie Izrael, ale Hamas dňa 7.10.2023 občianskeho kalendára vojensky napadol Izrael, znásilnil, mučil a povraždil cez 1 200 civilistov a ďalších 230 uniesol do pásma Gaza. Útok na vojenské ciele v pásme Gaza bolo len reakciou Izraela na tento útok.

Hamas využíva nemocnice, školy i domy civilistov ako svoje vojenské základne. Skrýva v nich tunely, zbrane, muníciu a ďalší vojenský materiál. Ich hlavným cieľom je zvyšovať počet mŕtvych na Palestínskej strane, čo sa mu i zadržiavaním civilistov darí. Toto zvyšovanie civilných obetí má jediný cieľ – poškodiť Izrael. Preto sa ani nečudujem, keď IDF začne páliť po civilných cieľoch, čomu sa vzhľadom na taktiku Hamasu nedá zabrániť.

Neschvaľujem to, ale chápem, prečo k tomu dochádza. Samozrejme teraz vychádzam z predpokladu, že správy antisemitskej organizácie Amnesty International Slovakia sú pravdivé, o čom silne pochybujem a spochybňujem, pretože neustále nám pripomínajú Palestínsku propagandu o zlom Židovi.

Znova by som rád požiadal pána Michala Liptáka, aby sa verejne ospravedlnil a stiahol svoje antisemitské články zo svojho blogu. Sú nanajvýš vulgárne, neobjektívne a antisemitské.

Pravá podstata Hamasu

28.05.2024

Problém s narastajúcim antisemitizmom vidím v jednej veci. V neznalosti propalestínskych aktivistov, prispievateľov a obhajcov. V neznalosti o tom, kto, alebo čo je v skutočnosti Hamas. V tom, akú taktiku využívajú. V tom, že je ľahšie nenávidieť toho „zlého“ Žida, ktorý údajne vykonáva genocídu v Palestíne. Keď chcete obhajovať Palestínu, máte na to plné [...]

Odsúdenie atentátu na premiéra

16.05.2024

V osobnom živote patrím ku konzervatívne-pravicovému politickému spektru s jasným hodnotovým a morálnym nastavením. Z toho titulu je pre mňa Róbert Fico a jeho strana politickou stranou, ktorej by som svoj hlas neodovzdal. Predsa len SMER-SSD patrí k ľavicovému politickému spektru a predstavujú hodnoty, záujmy a smerovanie, ktoré nepovažujem za prijateľné. Nič z toho, čo ma [...]

Odkaz víťazstva

08.05.2024

Dnes si pripomíname dôležitý deň pre Európu. Deň, kedy bol Tretia ríša bezpodmienečne kapitulovala a tým sa odovzdala do rúk spojencov a Sovietskeho zväzu. Toto víťazstvo nebolo zadarmo. Vyžiadalo si krutú daň, ktorá nám odhalila skutočný charakter ľudí v modernej histórii. Tým asi najzvrátenejším činom, aký kedy ľudská myseľ stvorila, bolo masové [...]

váha, spravodlivosť, misky

Súdna rada zvolila Juraja Schwarcza za kandidáta na sudcu Všeobecného súdu EÚ

18.06.2024 14:13

Schwarcz zastupuje Slovensko na tomto súde druhé funkčné obdobie.

Ohnivý červ, Hermodice ohnivá, carunculata

Poplach na Jadrane. V mori sa šíria jedovaté 'ohnivé červy'

18.06.2024 13:55

Živočích môže spôsobovať zápaly a jed obsiahnutý v bodnutí vytvorí rôzne kožné problémy. Akékoľvek bodnutie si vyžaduje zásah lekára.

Izrael Palestínčania útok obete

OSN: Počet civilných obetí ozbrojených konfliktov vo svete predstavuje 72 percent

18.06.2024 13:36

Komisár Volker Türk zároveň vyjadril znepokojenie nad silným nárastom podielu ženských a detských obetí.

Susko

Susko podá disciplinárny návrh voči sudcom senátu Juraja Klimenta na Najvyššom súde

18.06.2024 13:30

Okrem disciplinárneho návrhu podali na sudcu Juraja Klimenta aj trestné oznámenie.

Filip Tadeáš Holzer

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 23456x
Priemerná čítanosť článkov: 1466x

Autor blogu

Kategórie