Založ si blog

Antisemiti z Mladého PS

Som človek, ktorý podporuje racionálnu diskusiu a argumentáciu. Tá zahrňuje, teda aspoň by mala zahrňovať overené fakty a medzinárodne uznané definície. Problémom je skutočnosť, že mnohé globálne inštitúcie sú tak uzavreté do svojich bublín, že strácajú kontakt s realitou a vytvárajú si vlastné utopické predstavy a fantasmagorie.

Problémom však nie sú tieto bubliny, ale skutočnosť, že sa mnohí na tieto bubliny odvolávajú, pričom úmyseľne prehliadajú základné a ľahko overiteľné fakty. Keďže každý a jeden z nás má právo využiť infozákon, ktorý nám, občanom Slovenskej republiky umožňuje žiadať a dohľadávať relevantné informácie, udivuje ma jedna vec. Že antisemiti podporujúci Palestínu si tieto informácie neoverujú.

To je i prípad mladého progresívca, antisemitu a pokrytca Števa Čikovského, ktorý na rovnakú úroveň dáva agesora v podobe teroristického hnutia Hamas, ktoré bolo v 2005 oficiálne a demokraticky zvolené do palestínskeho vedenia, a Ukrajinu, krajinu, na čele ktorej paradoxne stojí Žid. Kontras, ktorý nejde k sebe, pretože porovnáva antisemitskú a radikálne náboženskú organizáciu s demokratickou krajinou, za ktorú bojujú i Židia. Ukrajinskí Židia, aby som bol presný.

Čikovský sa odvoláva na skutočnosť, že Palestínčania stále nemajú garantované základné ľudské práva a slobody. To je pravda. Pravdou však je aj to, že od roku 2005, kedy sa v Palestíne uskutočnili prvé a jediné voľby, je tento štát silne polarizovaný a rozdelený medzi dve znepriatelené organizácie. Medzi Hamas, ktorý chce povraždiť všetkých Izraelčanov, čiže izraelských Židov, Arabov a kresťanov, a umiernenejší Fatah, ktorý chce mier. Nie je to však len právo voliť a byť zvolený, ktoré je Palestínčanom upierané. Upierané je i právo na život, právo na majetok či právo na vzdelanie, pretože jednotlivé kroky Hamasu vedú… Vlastne viedli k tomu, aby každý a jeden človek v Gaze bol cvičený k jedinému cieľu – k vraždeniu nevinných civilistov v Izraeli.

Taktiež tvrdí, že Izrael porušuje medzinárodné právo. To právo, ktoré sa rozhodlo nepodpísať a neratifikovať, pretože si veľmi dobre uvedomovali jednu vec. Mnohé organizácie ako OSN, Medzinárodný súd v Haagu či Amnesty International sú ovplyvnené antisemitizmom, respektíve čiastočne alebo čisto antisemitské organizácie. Izrael má vlastné právo a v rámci izraelskej legislatívy je prvoradé chrániť ľudské životy. Preto aj mnohí teroristi, ktorých sa podarilo spacifikovať nesmrtiacimi prostriedkami, si momentálne odpykávajú vysoké tresty v izraelských väzeniach vedľa izraelských radikálov, ktorí boli súdení podľa rovnakých štandardov.

Aj keď Izrael podľa pána Čikovského porušuje medzinárodné právo, musíme si uvedomiť, že ním nie je viazané a tým pádom ho ani nemusí dodržiavať. Predsa len nemôžeme žiadať od ľudí v USA, aby dodržiavali naše zákony. Nezaviazali sa k tomu. A tovnako tak nemôžeme od Izraela žiadať, aby dodržiaval niečo, k čomu sa nezaviazal. To by však informovaný človek mal vedieť a v tomto smere je mi nevzdelanosti pána Čikovského úprimne ľúto.

Odvoláva sa na údajný apartheid a rasovú segregáciu. Musíme si uvedomiť, že zatiaľ čo Palestína je jednoducho povedané jednofarebná, v Izraeli žijú etnické skupiny, ktoré zahŕňajú aj občanov tmavšej pleti a ktorí pochádzajú zo stepných oblastí Afriky. Jednoducho povedané v Izraeli žijú africkí černoši. Taktiež Izrael je jediná krajina na Blízkom východe, ktorá má vlastné dúhové pochody a náboženské menšiny ako muslimovia (majú vlastné politické strany) a kresťania.

Keďže sa snaží obhájiť svoje postoje a názory na tzv Apartheid a rasovú segregáciu, akákoľvek snaha dokázať, že nie je antisemitom, z neho robí antisemitu v zmysle definície. Tá jasne definuje antisemitizmus ako nepriateľstvo alebo predpojatosť voči Židom (nie semitom, ako si to mnohí vysvetľujú).

Typickým rysom mladých progresívcov je nielen antisemitizmus, ale i otvorená intolerancia a nenávisť k iným názorom. Tú pán Čikovský otvorene a bez zábran prejavil voči kresťanom a to útokom. Snaží sa bagatelizovať, spochybniť a vyvrátiť názory ľudí, ktorí sa podobne, ako on, odvolávajú na pre nich relevantné zdroje, pričom otvorene a bez akejkoľvek snahy o preukázanie opaku tvrdí, že konzervatívci klamú a neoprávnene útočia na údajných ochrancov mieru.

Zarovno s tým dodáva, že konzervatívci úmyselne prehliadajú mieru deštrukcie, ktorú Izrael spáchal na civilnej infraštruktúre. Neprehliadame ju. Len proste chápeme, že ak dáte do obývačky pohár vody, ktorý sa snažíte zničiť z kuchyne činkou, logicky zničíte stenu a to sa deje i v Gaze. Na rozdiel od už spomínaného príkladu však nejde o pohár vody, ale o vojenskú infraštruktúru ako zbrane a zbraňové systémy, tunely, zásoby munície atď umiestňovanú do civilných budov, čiže vojnových zločinov sa dopúšťa Hamas tý, že využíva civilné obyvateľstvo ako ľudské štíty.

Práve táto polarizácia spoločnosti, ktorej sa dopúšťajú antisemiti z organizácie Mladé PS, rozdeľuje slovenskú spoločnosť na propalestínsku a proizraelskú. Zároveň sa snažia vyvolávať konflikty bezbrehým útočením na nás, zástancov Izraela ako napadnutej krajiny. Označujú nás za fašistov, vojnových štváčov, pokrytcov a mnoho ďalšieho. Ja mám pre nich jednoduchý odkaz. Ak mám byť fašistom len preto, že podporujem právo Izraela na existenciu a sebaobranu, tak budiš. Potom som (sarkazmus) fašistom. Hrdým fašistom v očiach nevzdelaných antisemitov, ktorí polarizujú spoločnosť. Ja sa ale za fašistu nepovažujem, pretože sionista nemôže zároveň podporovať totalitu s antisemitskými názormi. Nemôže. To môžu len radikálne pravicoví extrémisti ako Marián Kotleba, Milan Mazúrek či Andrej Danko, alebo radikáľne ľavicoví extrémisti ako Michal Šimečka, Števo Čikovský alebo Dominik Radler.

Vyjadrenie k vyššej DPH na knihy

17.09.2024

Sledujem politiku a v poslednej dobe vnímam hlavne snahu o odvolanie Michala Šimečku. Keď ku mne došli výsledky tejto snahy, potešili ma, to nepopieram. Už len preto, že človek, ktorý svojim mlčaním podporuje antisemitizmus, by v politike nemal byť. Šok však prišiel s ďalšou správou. Tou je vyššia sadzba dane z pridanej hodnoty na knihy. A popravde som z tejto snahy [...]

Posolstvo z minulosti

09.09.2024

Dnes si pripomíname schválenie zákona Židovský kódex kabinetom Jozefa Tisa, ktorý umožnil rasovú segregáciu a násilie voči židovskej menšine. Práve tento na prvý pohľad nepatrný, tichý súhlas umožnil, aby sa jedna komunita stala podradnou, násilne vytláčanou a utláčanou svojimi slovenskými spoluobčanmi. Práve prijatie zákona, ktorý segreguje a odoberá časť [...]

Keď sa nenávisťou ide proti vlastným ideálom

06.09.2024

V poslednej dobe narastá antisemitizmus po celom západnom svete. Útoky na synagógy, atentáty a fyzické napadnutia či slovné ataky mierené voči Židovskej populácii sú častejšie ako pred vojnou na Blízkom východe. Každý, kto podporuje Izrael, a to vrátane mňa, sú pod neustálymi útokmi so strany podporovateľov teroristickej organizácie Hamasu. Všetko pod záštitou [...]

Robert Fico

Prieskum SANEP: Fico si udržuje pozíciu najdôveryhodnejšieho straníckeho lídra

21.09.2024 08:15

Robert Fico, Michal Šimečka a Matúš Šutaj Eštok majú najvyššiu dôveru spomedzi šéfov politických strán.

Telegram, četovacia aplikácia, čet

Telegram v služobných zariadeniach na Ukrajine zakázali. Rusko vie špehovať správy, tvrdí šéf rozviedky

21.09.2024 07:30

Ukrajina zakázala používanie aplikácie na zasielanie správ Telegram v oficiálnych zariadeniach používaných vládnymi úradníkmi

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj, Ursula von der Leyenová

ONLINE: Sikorski vysvetľoval svoje slová o referende na Kryme. Lavrov hovoril o vojenskej spolupráci s Čínou

21.09.2024 06:40

Kyjev kritizoval poľského ministra Radosława Sikorskeho za slová o Kryme pod mandátom OSN a prípadnom referende. Ide o nedorozumenie.

polárny ľadový medveď

Na Island po rokoch priplával na kryhe ľadový medveď. Polícia ho zastrelila ako hrozbu

21.09.2024 06:04

Islandská polícia zastrelila ľadového medveďa, ktorý je na severoeurópskom ostrove veľmi vzácnym úkazom.

Filip Tadeáš Holzer

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 43434x
Priemerná čítanosť článkov: 1498x

Autor blogu

Kategórie