Založ si blog

Dvojtvárnosť a antisemitizmus Michala Šimečku

Je tomu pár dní, čo Progresívne Slovensko znovu prekročilo hranice slušného chovania a rešpektu k menšinám, ktoré prezentuje vo svojom programe. Učinilo tak prostredníctvom Dominika Radlera, ktorý nazval Izrael apartheidným a konolizátorskym projektom, ktorého cieľom je genocída palestínskych Arabov, čo ešte potvrdzujú svojim mlčaním.

Tento čin považujem za otvorený antisemitizmus a podporu teroristických organizácii, čo je v rozpore s trestným zákonom ( § 421, odsek 1 Trestného zákona: Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.) a z toho titulu by mala byť strana Progresívne Slovensko zakázaná a rozpustená.

Jediným vyjadrením vedenia PS bola nejednoznačnosť a neschopnosť sa dištancovať od vyjadrení Dominika Radlera. Vyjadrili sa v tom zmysle, že má právo sa vyjadrovať sa v zmysle slobody slova a to i v prípade, že jeho názor je v rozpore s politikou strany či väčšinovým názorom v samotnej strane a to bez následkov z postihu.

Osobne tento krok považujem za osobné zlyhanie predsedu strany Michala Šimečku. Preukázal dvojtvárnosť a neschopnosť sa vyhraniť voči extrémizmu. Zároveň tým podporuje polarizáciu spoločnosti, ktorá je už tak silne rozdelená v otázke konfliktu na Blízkom východe. Zároveň tým podporuje antisemitizmus vo svojej strane, čím sa v podstate stavia na stranu antisemitskej časti strany a tým podporuje teroristickú organizáciu Hamas.

Miesto toho, aby sa vyhranil voči teroristickým útokom a snažil sa ako predseda strany s humanistickými preferenciami a socialnými hodnotami tlačil na palestínske vedenie v Gaze, aby vydali rukojemníkov a tým preukázali určitú snahu o mierové rokovania a ochranu palestínskeho obyvateľstva, nechával svojich podriadených, za ktorých nesie plnú politickú zodpovednosť, aby vyjadrovali svoje antisemitské, neomarxistické a radikálne ľavicové názory, ktoré ľákajú skôr ľudí podporujúcich teroristickú organizáciu.

Zároveň svojim mlčaním schvaľuje radikálne názory svojich podriadených, ktorí spravidla ignorujú i základné fakty a reálie ako snahu arabského sveta o likvidáciu Izraela, útlak Palestínčanov zo strany Hamasu, či odmietnutie palestínskych Arabov o dvojštátie v roku 1948. Najväčšie zlyhanie Michala Šimečku a jeho podporu antisemitizmu vidím v úmyselnom ignorovaní faktu, že zatiaľ čo Izrael odsúdi židovských extrémistov, v Palestíne vládne extrémistická organizácia.

Ako sionista, ktorého praded Jozef Holzer zomrel v koncentračnom tábore, vnímam takéto chovanie dosť citlivo. Odsudzujem chovanie Michala Šimečku ako silne antisemitské a radikálne ľavicové a neomarxistické. Michal Šimečka je radikál, ktorý sa svojim mlčaním znížil na úroveň radikálov ako Marián Kotleba, Milan Uhrík či Juraj Krajčí, ktorí svojimi vyhláseniami, chovaním či teroristickými činmi polarizujú spoločnosť.

Keď sa nenávisťou ide proti vlastným ideálom

06.09.2024

V poslednej dobe narastá antisemitizmus po celom západnom svete. Útoky na synagógy, atentáty a fyzické napadnutia či slovné ataky mierené voči Židovskej populácii sú častejšie ako pred vojnou na Blízkom východe. Každý, kto podporuje Izrael, a to vrátane mňa, sú pod neustálymi útokmi so strany podporovateľov teroristickej organizácie Hamasu. Všetko pod záštitou [...]

O vodcoch Gazy

31.08.2024

Ako autor a bloger si plne uvedomujem silu slov. Každé slovo, ktoré povieme, ovplyvní ľudí. Buď to k dobrému, alebo k zlému. Buď to k hrdinským činom, alebo k najväčším pohromám a tragédiam. Preto aj prechovávam úctu k Spravodlivým medzi národmi, ktorí chránili Židov, a opovrhujem tými, ktorí ich prenasledujú. Len dnes sa ku mne dostali vyjadrenia jedného z vodcov [...]

Vyjadrenie k incidentu štátneho tajomníka

20.08.2024

V posledných dňoch sa v médiach dosť často objavuje incident, ktorý vyvolal štátny tajomník Štefan Kuffa. Išlo o zásah voči divákom divadelného predstavenia, v rámci ktorého pán Kuffa otvorene vyháňal maloleté deti z predstavenia. Zároveň hovoril o obsahu, ktorý bol podľa neho naprosto nevhodný, urážlivý a dehonestujúci. Keďže som nemal tú možnosť vidieť [...]

Robert Fico, KDH

Atentátnik alebo terorista? Cintula už streľbu na Fica neľutuje. Vyšetrovatelia súd nepresvedčili, že plánoval teroristický útok

08.09.2024 06:00

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) už má na stole správu, no tá sa podľa informácií Pravdy týka len postupu ochranky a nie samotného vyšetrovania atentátu.

vojna na Ukrajine, Praha

ONLINE: CIA a MI6 vinia Rusko, že ohrozuje svetový poriadok. Svoje dostala aj Čína

08.09.2024 05:55

Šéfovia CIA a MI6 v spoločnom článku uviedli, že Rusku sa nepodarí zničiť Ukrajinu. Ako výzvu 21. storočia vidia vzostup Číny.

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

Filip Tadeáš Holzer

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 40079x
Priemerná čítanosť článkov: 1542x

Autor blogu

Kategórie