Založ si blog

Antisemitizmus v kontexte boja za prímerie na Blízkom východe

V poslednej dobe sa stretávam s antisemitskými prejavmi a výrokmi. Tieto prejavy a výroky sú nanajvýš urážlivé a nebezpečné pre demokraciu na Slovensku. Pre fungovanie slovenskej spoločnosti. Samotný antisemitizmus (nepriateľstvo alebo predpojatosť voči Židom ako predstaviteľom židovského náboženstva, etnickej skupine alebo rase) sa objavuje v komentároch a prejavoch na sociálnych sieťach, v krčmách i na ulici.

Dnes sú to silnejšie vďaka vojne na Blízkom východe a v mojom prípade i vďaka rukopisu (kniha Profesor, ktorá je dostupná v online kníhkupectvách) z obdobia Druhej svetovej vojny. Pokiaľ by išlo čisto o moju osobu, neriešim tieto konflikty, ktoré sa snažia vyvolať antisemiti a zástancovia ľudáckeho režimu.

Najčastejšie vnímam antisemitizmus s útokmi na civilné obyvateľstvo v pásme Gaza. Človek znalý historických reálii na Blízkom východe za posledných cirka 80 rokov sa týmto výrokom len smeje. Plne chápe, že Izrael sa len bráni pred útokmi, snaží sa uzavrieť mier s palestínskym národom a umožniť im vytvorenie vlastného štátu.

Organizácia za oslobodenie Palestíny založená v roku 1964 deklarovala cieľ „dosiahnuť zničenie Izraela„. Táto organizácia nie je jediná, ktorá má tento cieľ. O tomto fakte svedčia i mnohé vojny, ktorých cieľom bolo vyvraždenie Izraelského národa – roky 1948-1949 (Prvá arabsko-izraelská vojna známa tiež ako Palestínska vojna), 1956 (počas Suezskej krízy), máj 1967, október 1967 (Opotrebovacia vojna) a rok 1973 (Jomkippurská vojna).

Dokým tieto vojny s účelom vyhladiť Izrael budeme ignorovať a v prípade vojny medzi Izraelom a Palestínou budeme stáť na strane Hamasu či žiadať prímerie, dopúšťame sa antisemitizmu. Tu nie je dôležité emocionálne nastavenie človeka, ktorý žiada slobodu Palestíne a prímerie na Blízkom východe. Tu sú dôležité fakty.

Prvým a najzakladanejším argumentom proti týmto ľudom je štýl vojny vedený teroristickou organizáciou Hamas. Táto organizácia využíva civilistov nielen ako terče pre svoje rakety, ale aj ako živé štíty, ktoré chránia vojenské ciele Izraelskej armády.

Medzi ďalšie argumenty patria náboženský antisemitizmus palestínskych moslimov, intifády či politika v Gaze a Izraeli. Tieto a mnohé ďalšie fakty poukazujú na pomýlenú predstavu o zlom Židovi a vyvracajú ju.

Odkaz víťazstva

08.05.2024

Dnes si pripomíname dôležitý deň pre Európu. Deň, kedy bol Tretia ríša bezpodmienečne kapitulovala a tým sa odovzdala do rúk spojencov a Sovietskeho zväzu. Toto víťazstvo nebolo zadarmo. Vyžiadalo si krutú daň, ktorá nám odhalila skutočný charakter ľudí v modernej histórii. Tým asi najzvrátenejším činom, aký kedy ľudská myseľ stvorila, bolo masové [...]

Ako Amnesty International podporuje extrémistov z Hamasu

20.03.2024

Vojna na Blízkom východe zdvihla vlnu antisemitizmu, ktorá sa skrýva za údajnou kritikou štátu Izrael. Tá je postavená na premise, že Palestína, čiže územie Gazy a Zajordánska, trpí pod útlakom Izraelských ozbrojených zložiek, násilnom vysťahovaní Palestínčanov a sústavnom vyhladzovaní palestínskeho obyvateľstva. Dosť často sa v argumentoch objavujú pojmy ako [...]

Keď neznášanlivosť má väčšiu cenu ako pravda

05.03.2024

Keď som si pripravoval podklady pre knihu Profesor, dôležitým aspektom, ktorý som si musel preštudovať, bola i Tisova propaganda. Dosť často sa opierala o jednoduchý argument. Židia nemajú právo na život, pretože ukrižovali Ježiša Krista a zdierajú národ Slovenský. Práve tento argument zohrával roľu pri arizácii židovského majetku a následných deportáciách do [...]

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30, aktualizované: 09:03

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

Filip Tadeáš Holzer

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 20122x
Priemerná čítanosť článkov: 1437x

Autor blogu

Kategórie